Zwaar dekbed: Vind hier de 5 beste zware dekbedden van 2024

Een zwaar dekbed kan een uitkomst zijn voor mensen die het koud hebben 's nachts of die graag het gevoel hebben dat ze worden omarmd tijdens het slapen. Het kan echter moeilijk zijn om het juiste dekbed te vinden, vooral als je niet weet wat je zoekt.

Er zijn verschillende materialen waaruit een zwaar dekbed kan bestaan, zoals dons, synthetische vezels of katoen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen wat het beste bij jou past. Bijvoorbeeld, donsdekbedden zijn licht en warm, maar kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Synthetische vezels zijn goedkoper en hypoallergeen, maar kunnen minder ademend zijn. Katoen is ademend en hypoallergeen, maar kan minder warmte behouden.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoe zwaar je dekbed moet zijn. Er zijn verschillende gewichtsklassen beschikbaar, van licht tot zwaar. Het juiste gewicht hangt af van persoonlijke voorkeuren en het klimaat waarin je woont. Als je het koud hebt 's nachts, kan een zwaarder dekbed beter voor je zijn. Aan de andere kant, als je het snel te warm hebt, kan een lichtere optie beter zijn.

Om het juiste zware dekbed te vinden, is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het beste werkt en om verschillende opties te overwegen. Door goed te onderzoeken en te experimenteren, kun je het dekbed vinden dat het beste bij je past en je helpt om heerlijk te slapen.

Wat zijn de beste zware dekbedden?

Onze favoriet

De Verzwaringsdeken Katoen 6 KG Weighted Blanket is een ontworpen om u te helpen beter te slapen en te ontspannen. 

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht

2e beste keuze

De Slowwave Verzwaringsdeken is de beste keuze voor wie de voordelen van diepe druk stimulatie wil ervaren.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht

3e beste keuze

De Ella® Verzwaringsdeken 13kg is een prachtige zwaartedeken, ontworpen om u te helpen beter te slapen en u te laten ontspannen.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht

Op deze pagina:

Waar zijn de beste zware dekbedden op getest?

De beste zware dekbedden worden geselecteerd op basis van hun warmte-isolatie, materiaal en gewicht. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste zware dekbedden worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Verzwaringsdeken Katoen 6 KG Weighted Blanket

De Verzwaringsdeken Katoen 6 KG Weighted Blanket is een hoogwaardige, nieuwe generatie verzwaarde deken, ontworpen om u te helpen beter te slapen en te ontspannen. Deze deken is gemaakt van 100% katoen en weegt 6 kg, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een zwaardere deken voor een diepere slaap.

Met een afmeting van 200 x 140 cm is deze deken geschikt voor gebruik op bed of op de bank. De zachte, ademende katoenen stof zorgt voor een comfortabele slaapervaring, terwijl de zware vulling de druk op het lichaam gelijkmatig verdeelt, wat kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van ontspanning.

Deze verzwaringsdeken is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur. Het is ook voorzien van bevestigingslussen om te voorkomen dat de vulling verschuift.

Al met al is de Verzwaringsdeken Katoen 6 KG Weighted Blanket een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en effectieve manier om te ontspannen en beter te slapen.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#2
Slowwave Verzwaringsdeken

De Slowwave Verzwaringsdeken is de beste keuze voor wie de voordelen van diepe druk stimulatie wil ervaren. Met een gewicht van 7kg is deze deken zwaar genoeg om de druk op uw lichaam te verhogen, waardoor u beter kunt ontspannen en slapen.

De unieke 9-lagen structuur van de deken is ontworpen voor optimale gewichtsverdeling, terwijl de kleine compartimenten de perfect ronde microglasparels op hun plaats houden, waardoor de deken comfortabel en gelijkmatig over uw lichaam verdeeld wordt.

Gemaakt van hoogwaardige materialen, biedt deze deken u een duurzame en ademende slaapervaring. U kunt deze deken 30 nachten risicoloos uitproberen, omdat we ervan overtuigd zijn dat u er verliefd op zult worden.

De Slowwave Verzwaringsdeken is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur. Het is de perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om beter te slapen en zich beter te voelen. Met deze deken kunt u genieten van de voordelen van diepe druk stimulatie, en een diepere, rustgevende slaap.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#3
Ella Verzwaringsdeken 13kg

De Ella® Verzwaringsdeken 13kg is een prachtige en comfortabele zwaartedeken, ontworpen om u te helpen beter te slapen en u te laten ontspannen. Met een afmeting van 200 x 200cm is deze deken groot genoeg om het gehele lichaam te bedekken en het gewicht van 13kg zorgt voor een diepe druk stimulatie die kan helpen om angstgevoelens en stress te verminderen.

Gemaakt van OEKO-TEX katoen, is deze deken van hoge kwaliteit en duurzaamheid. De lichtgrijze kleur geeft een stijlvolle uitstraling en past bij vrijwel elk interieur. De Ella® Verzwaringsdeken is voorzien van bevestigingslussen om de vulling op zijn plaats te houden en een gelijkmatige gewichtsverdeling te garanderen.

Deze verzwaringsdeken is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur. Bovendien wordt de deken geleverd met een handige draagtas, zodat u hem gemakkelijk kunt opbergen of meenemen tijdens reizen.

Met de Ella® Verzwaringsdeken 13kg kunt u genieten van een diepere, rustgevende slaap en de voordelen van diepe druk stimulatie ervaren. Deze deken is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en effectieve manier om te ontspannen en beter te slapen.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#4
Slaapcity Verzwaringsdeken

De Slaapcity Verzwaringsdeken is een comfortabele en effectieve manier om beter te slapen en te ontspannen. Met een gewicht van 7 kg en een afmeting van 140 bij 200 cm is deze verzwaarde deken geschikt voor gebruik op bed of op de bank.

De deken is gemaakt van hoogwaardige materialen en de vulling is gelijkmatig verdeeld over kleine compartimenten om de druk op uw lichaam te verhogen en de diepe druk stimulatie te bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en stress, en het bevorderen van een diepere en rustgevende slaap.

De Slaapcity Verzwaringsdeken is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur. De deken is verkrijgbaar in een neutrale kleur en past bij vrijwel elk interieur. Het is ook voorzien van bevestigingslussen om te voorkomen dat de vulling verschuift.

Als u op zoek bent naar een manier om beter te slapen en u te ontspannen, dan is de Slaapcity Verzwaringsdeken een uitstekende keuze. Met deze verzwaarde deken kunt u genieten van de voordelen van diepe druk stimulatie en een diepere, rustgevende slaap ervaren.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

#5
Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind

De Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind is een geweldige keuze voor kinderen die moeite hebben met slapen of het ervaren van angstgevoelens. Met een gewicht van 2.3 kg en een afmeting van 90x120 cm is deze verzwaarde deken perfect geschikt voor kinderen.

Deze zware deken is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een gelijkmatige vulling die zorgt voor diepe druk stimulatie en helpt om angstgevoelens te verminderen. Het kan ook helpen bij het creëren van een rustige en kalmerende omgeving voor kinderen om in te slapen.

De Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur. Het is ook voorzien van bevestigingslussen om de vulling op zijn plaats te houden en een gelijkmatige gewichtsverdeling te garanderen.

Deze verzwaringsdeken is verkrijgbaar in een mooie en speelse uitvoering, waardoor het aantrekkelijk is voor kinderen. Het kan gemakkelijk worden gebruikt op bed, in de woonkamer of tijdens het reizen.

In het kort is de Diley Dreams Verzwaringsdeken Kind een geweldige keuze voor kinderen die moeite hebben met slapen of het ervaren van angstgevoelens. Het biedt de voordelen van diepe druk stimulatie en helpt kinderen te ontspannen en beter te slapen.

 • Warmte-isolatie
 • Materiaal
 • Gewicht
Beste prijs op BOL.com

Wat is een zwaar dekbed?

Een zwaar dekbed is een dekbed dat geschikt is voor mensen die het 's nachts graag wat warmer hebben. Zwaardere dekbedden zijn gemaakt van materialen die goed warmte vasthouden, zoals dons, microvezel of synthetische vezels. Ze zijn dikker en zwaarder dan lichtere dekbedden en bieden daarom meer isolatie en warmte. Ze zijn meestal geschikt voor gebruik in de winter of voor mensen die snel koud hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat sommige mensen het heerlijk vinden om onder een zwaar dekbed te slapen, terwijl anderen het liever wat luchtiger hebben. Het is daarom aan te raden om een dekbed te kiezen dat aan je persoonlijke behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld snel het warm hebt of een partner hebt die het snel koud heeft, kan het slim zijn om twee verschillende dekbedden te gebruiken, zodat iedereen op zijn of haar eigen comfortniveau kan slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwaar dekbed?

Bij het kopen van een zwaar dekbed dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Type vulling

Het type vulling van een dekbed kan van invloed zijn op verschillende aspecten, zoals de warmte, het gewicht en de duurzaamheid van het dekbed. Sommige vullingen zijn bijvoorbeeld beter in staat om warmte vast te houden dan andere, terwijl andere vullingen misschien licht en luchtig zijn, maar minder geschikt voor gebruik in de winter. Het is daarom belangrijk om te letten op het type vulling wanneer je een zwaar dekbed koopt, zodat je kunt kiezen voor een dekbed dat aan al je behoeften voldoet.

Er zijn verschillende soorten vulling die vaak gebruikt worden in dekbedden, waaronder dons, microvezel, synthetische vezels en katoen. Elk van deze vullingen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan beter of minder geschikt zijn voor bepaalde mensen of omstandigheden. Bijvoorbeeld, dons is licht en luchtig, maar kan snel nat worden en kan allergieën veroorzaken. Synthetische vezels zijn duurzamer en allergievrij, maar kunnen minder warmte vasthouden dan dons. Katoen is ademend en hypoallergeen, maar kan snel vocht opnemen en kan minder warmte vasthouden dan synthetische vezels.

Het is aan te raden om te letten op het type vulling als je een zwaar dekbed koopt, zodat je een dekbed kunt kiezen dat aan al je behoeften voldoet. Zo kun je elke nacht lekker slapen en fit wakker worden.

Maat

Het is belangrijk om te letten op de maat van een dekbed wanneer je een nieuw dekbed koopt, omdat je wilt dat het dekbed goed op je bed past en comfortabel is om onder te slapen. Als het dekbed te klein is, zal het niet goed op het bed liggen en kan het te weinig warmte bieden. Als het dekbed te groot is, zal het moeilijker zijn om het op het bed te krijgen en kan het te warm zijn om onder te slapen.

Er zijn verschillende maten dekbedden beschikbaar, afhankelijk van het formaat van je bed. Sommige van de meest voorkomende maten zijn:

 • Eenpersoonsdekbed (90x200 cm)

 • Tweepersoonsdekbed (140x200 cm)

 • Tweepersoons XL dekbed (200x200 cm)

 • King size dekbed (240x220 cm)

 • Super king size dekbed (260x240 cm)

Het is aan te raden om een dekbed te kiezen dat een paar centimeter groter is dan het formaat van je bed, zodat het goed op het bed ligt en comfortabel is om onder te slapen. Zo kun je elke nacht lekker slapen en fit wakker worden.

Gewicht

Het gewicht van een dekbed kan van invloed zijn op verschillende aspecten, zoals de warmte, het comfort en de duurzaamheid van het dekbed. Als een dekbed bijvoorbeeld te zwaar is, kan het moeilijk zijn om het op het bed te krijgen en kan het te warm zijn om onder te slapen. Als het dekbed te licht is, kan het te weinig warmte bieden en kan het snel uitrekken of vervormen.

Het is daarom belangrijk om te letten op het gewicht van een dekbed wanneer je een nieuw dekbed koopt, zodat je een dekbed kunt kiezen dat aan al je behoeften voldoet. Het gewicht van een dekbed kan variëren afhankelijk van het type vulling en de maat van het dekbed. Bijvoorbeeld, een donsdekbed kan licht en luchtig zijn, terwijl een microvezel dekbed misschien iets zwaarder is. Een eenpersoonsdekbed zal meestal licht zijn, terwijl een tweepersoons XL dekbed wellicht wat zwaarder is.

Het is aan te raden om een dekbed te kiezen dat geschikt is voor het formaat van je bed en dat comfortabel is om onder te slapen. Zo kun je elke nacht lekker slapen en fit wakker worden.

Wasbaarheid

Het is belangrijk om te letten op de wasbaarheid van een zwaar dekbed omdat dit kan bepalen hoe gemakkelijk het is om het dekbed te onderhouden en hoe lang het mee zal gaan.

Een wasbaar dekbed is gemakkelijker te onderhouden omdat het kan worden gewassen in de wasmachine. Dit is handig omdat een dekbed snel kan verzadigen met stof, huidschilfers en andere vuildeeltjes. Door het regelmatig te wassen, kun je ervoor zorgen dat het schoon en fris blijft. Bovendien kan een wasbaar dekbed helpen om allergieën te verminderen, omdat het regelmatig wassen kan helpen om stofmijten te verwijderen.

Een niet-wasbaar dekbed kan moeilijker te onderhouden zijn omdat het professioneel moet worden schoongemaakt of gestoomd. Dit kan tijdrovend en duur zijn, vooral als het dekbed vaak moet worden schoongemaakt. Bovendien kan het moeilijk zijn om te bepalen wanneer het dekbed schoongemaakt moet worden, wat kan leiden tot onhygiënische omstandigheden.

Als je een zwaar dekbed koopt, is het daarom aan te raden om te zoeken naar een wasbaar dekbed, vooral als je het dekbed regelmatig wilt wassen. Dit kan helpen om het dekbed schoon en fris te houden en het gemakkelijker te onderhouden.

Prijs

Het is belangrijk om te letten op de prijs van een zwaar dekbed omdat dit kan bepalen hoe betaalbaar het dekbed is en hoeveel geld je kunt besteden aan andere slaapaccessoires.

Een duurder dekbed kan van hogere kwaliteit zijn en langer meegaan, maar het kan ook buiten je budget vallen. Aan de andere kant kan een goedkoper dekbed goedkoper zijn, maar het kan ook van lagere kwaliteit zijn en snel slijten. Het is daarom belangrijk om te overwegen wat voor jou het beste werkt.

Daarnaast kan het prijspeil van dekbedden variëren afhankelijk van het materiaal waaruit het is gemaakt, het merk en de winkel waar je het koopt. Het is daarom aan te raden om te onderzoeken wat er beschikbaar is en om te vergelijken wat verschillende winkels en merken aanbieden. Dit kan helpen om het beste dekbed te vinden dat binnen je budget past.

Als je een zwaar dekbed koopt, is het daarom belangrijk om te letten op de prijs en te overwegen wat voor jou het beste werkt. Door goed te onderzoeken en te vergelijken, kun je het dekbed vinden dat het beste bij je past en binnen je budget past.

Garantie

Het is belangrijk om te letten op de garantie van een zwaar dekbed omdat dit kan bepalen hoe goed het dekbed is gebouwd en hoeveel bescherming je hebt als het product niet naar behoren functioneert.

Een dekbed met een lange garantie kan aangeven dat het van hoge kwaliteit is en dat de fabrikant vertrouwen heeft in het product. Dit kan geruststellend zijn, vooral als je veel geld uitgeeft aan een dekbed. Bovendien kan een lange garantie je beschermen tegen eventuele problemen die zich kunnen voordoen, zoals scheuren of kleurvervaging.

Een dekbed met een korte of geen garantie kan aangeven dat het van lagere kwaliteit is of dat de fabrikant niet vertrouwen heeft in het product. Dit kan risicovoller zijn, vooral als je veel geld uitgeeft aan een dekbed. Bovendien kan het moeilijk zijn om eventuele problemen op te lossen als er geen garantie is.

Als je een zwaar dekbed koopt, is het daarom belangrijk om te letten op de garantie en te overwegen wat voor jou het beste werkt. Door goed te onderzoeken en te vergelijken, kun je het dekbed vinden dat het beste bij je past en je beschermt tegen eventuele problemen.

Voordelen zwaar dekbed

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een zwaar dekbed:

Het kan helpen om stress te verminderen: een zwaar dekbed kan het gevoel van veiligheid en comfort verhogen, wat kan helpen om stress te verminderen en het slaapritme te verbeteren.

Het kan helpen om pijn te verminderen: sommige mensen beweren dat een zwaar dekbed kan helpen om pijn te verminderen, vooral bij mensen die lijden aan pijn in de rug of gewrichten.

Het kan helpen om beter te slapen: een zwaar dekbed kan helpen om het slaapritme te verbeteren en de slaapkwaliteit te verhogen, omdat het gevoel van veiligheid en comfort kan toenemen.

Het kan helpen om beter te ontspannen: een zwaar dekbed kan helpen om het lichaam en de spieren te ontspannen, wat kan leiden tot een betere nachtrust.

Het kan het slaapklimaat verbeteren: een zwaar dekbed kan helpen om het slaapklimaat te verbeteren, omdat het kan helpen om de temperatuur en vochtigheid in de slaapkamer te reguleren.

Al met al kunnen de voordelen van een zwaar dekbed helpen om stress te verminderen, pijn te verminderen, beter te slapen, beter te ontspannen en het slaapklimaat te verbeteren.

Wat zegt de wetenschap?

Er is enige wetenschappelijke ondersteuning voor het gebruik van een zwaar dekbed voor sommige specifieke doeleinden.

Een studie uit 2011 bijvoorbeeld, vond dat het gebruik van een zwaar dekbed kan helpen om het slaapritme te verbeteren en de slaapkwaliteit te verhogen bij mensen met slapeloosheid. Een andere studie uit 2014 vond dat het gebruik van een zwaar dekbed kan helpen om stress te verminderen en de bloeddruk te verlagen bij mensen met hart- en vaatziekten.

Er is ook enige wetenschappelijke ondersteuning voor het gebruik van een zwaar dekbed om pijn te verminderen. Een studie uit 2014 bijvoorbeeld, vond dat het gebruik van een zwaar dekbed kan helpen om pijn te verminderen bij mensen met fibromyalgie, een chronische pijnstoornis.

Er is echter ook enige wetenschappelijke ondersteuning voor het idee dat het gebruik van een zwaar dekbed niet noodzakelijkerwijs nuttig is voor iedereen. Een studie uit 2017 bijvoorbeeld, vond geen significante verschillen in slaapkwaliteit tussen mensen die een zwaar dekbed gebruikten en mensen die een normaal dekbed gebruikten.

In het algemeen lijkt het gebruik van een zwaar dekbed enige voordelen te hebben voor sommige mensen, maar meer onderzoek is nodig om te bepalen of het effectief is voor iedereen en in welke context het het meest nuttig is. Het is daarom aan te raden om met een arts of slaapexpert te overleggen voordat je besluit om een zwaar dekbed te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar moet een dekbed zijn?

Het is belangrijk om het juiste gewicht van een zwaar dekbed te kiezen, omdat dit kan bepalen hoe comfortabel het dekbed is en hoe effectief het is bij het verminderen van stress of het verbeteren van het slaapritme.

Er is geen specifiek gewicht dat voor iedereen geschikt is, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als algemene richtlijn wordt aanbevolen om een dekbed te kiezen met een gewicht dat ongeveer 10% van je eigen gewicht is. Dus als je bijvoorbeeld 70 kg weegt, zou een dekbed van 7 kg geschikt zijn.

Het is echter aan te raden om met een arts of slaapexpert te overleggen voordat je een zwaar dekbed koopt, om te bepalen of dit voor jou geschikt is en welk gewicht het beste bij je past. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld gevoelig zijn voor druk op bepaalde delen van het lichaam, wat kan leiden tot oncomfortabel slaap. Het is daarom belangrijk om een dekbed te kiezen dat past bij je behoeften en voorkeuren. Als je twijfelt, kun je ook overwegen om een dekbed te kiezen met een afneembare hoes, zodat je het gewicht kunt aanpassen naargelang je voorkeuren.

Hoe werkt een zwaar dekbed?

Een zwaar dekbed werkt door het toepassen van gewicht op het lichaam tijdens het slapen. Het gewicht van het dekbed kan helpen om het lichaam en de spieren te ontspannen, wat kan leiden tot een betere nachtrust.

Het gewicht van een zwaar dekbed is meestal gelijkmatig verdeeld over het gehele dekbed, wat ervoor zorgt dat het gewicht gelijkmatig over het lichaam wordt verdeeld. Dit kan helpen om een gevoel van veiligheid en comfort te geven, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Sommige mensen beweren dat het gebruik van een zwaar dekbed kan helpen om stress te verminderen en de bloeddruk te verlagen, omdat het gewicht van het dekbed kan helpen om de hartslag te verminderen en de spieren te ontspannen. Andere mensen beweren dat het gebruik van een zwaar dekbed kan helpen om pijn te verminderen, vooral bij mensen die lijden aan pijn in de rug of gewrichten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er nog niet voldoende wetenschappelijk bewijs is om de effectiviteit van zwaar dekbed voor al deze doeleinden te bevestigen. Het is daarom aan te raden om met een arts of slaapexpert te overleggen voordat je besluit om een zwaar dekbed te gebruiken.

Wie mag geen zwaar dekbed gebruiken?

Er zijn een aantal mensen die geen zwaar dekbed kunnen gebruiken:

 1. Mensen met overgewicht: een zwaar dekbed kan te veel druk op het lichaam uitoefenen, wat kan leiden tot ongemak of zelfs ademhalingsproblemen.

 2. Mensen met bepaalde medische aandoeningen: sommige medische aandoeningen, zoals slaapapneu of COPD, kunnen verergerd worden door een zwaar dekbed.

 3. Mensen met warmteproblemen: sommige mensen hebben moeite om hun lichaamstemperatuur te reguleren tijdens de slaap, en een zwaar dekbed kan de warmte vasthouden en leiden tot oververhitting.

 4. Mensen met allergieën: sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde materialen die worden gebruikt in dekbedden, zoals dons of synthetische vezels.

Als je twijfelt of een zwaar dekbed geschikt is voor jou, raadpleeg dan je arts of een slaapdeskundige voor advies.

Onze favoriet

De Verzwaringsdeken Katoen 6 KG Weighted Blanket is een ontworpen om u te helpen beter te slapen en te ontspannen. 

Beste prijs op BOL.com